Lochemse Wandel Challenge 2024

 

 

De Lochemse Wandel Challenge is er voor iedereen die meer wil gaan bewegen en dat het liefst doet samen met anderen.

In 2022 zijn Jannet de Haan (fysiotherapeut), Rob de Vos (kaderarts Diabeteszorg) en Esther Wissink (leefstijlcoach) gestart met het opzetten hiervan. De challenge is een variant op de Nationale Diabetes Challenge, maar de Lochemse Challenge biedt méér. De wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen die minimaal 2,5 km per uur kan wandelen. Langere routes tot maximaal 6 km per avond worden ook uitgezet. 

Deze Challenge is er voor elke Lochemer die meer of vaker wil wandelen, ongeacht zijn of haar beperking. Tegelijkertijd is er bij de challenge meer aandacht voor een gezonde leefstijl, bijvoorbeeld gezond eten. Dit laatste wordt aangeboden in de vorm van een kookworkshop. 

 

Initiatiefnemer is Esther Wissink, zij coördineert en organiseert de wandelingen, de werkzaamheden van de vrijwilligers en verzorgt alle administratieve taken. Zij werkt nauw samen met de gediplomeerde wandeltrainers.

De wandeltrainers zijn bekwaam in het begeleiden van wandelgroepen. Daarnaast kunnen zij geschikte wandelroutes uitzetten voor alle niveaus.  Zodra de route goed bevonden is, wordt deze geplaatst op een wandelapp (Komoot) en wordt hij opgenomen in de lijst van wandelroutes. 

 

Naast Esther Wissink en de (gediplomeerde) wandeltrainers sluiten ook diverse zorgprofessionals aan. Zij wandelen mee om vragen over specifieke wandeltraining met een bepaalde vragen over beperking te kunnen beantwoorden. Hierbij kunt u denken aan vragen over ademhaling, omgaan met spierpijn of blessures. 

Hele specifieke behandelingsvragen (revalidatie) kunnen hier niet beantwoord worden. Wel kan er tijdens de avond snel een afspraak een gemaakt worden gemaakt. 

 

De Lochemse Wandel Challenge wordt ondersteund door veel organisaties in het werkveld van zorg en welzijn, zoals Stichting Welzijn Lochem, Zorggroep HOOG, Ontmoetingscentrum het BIC, ZorgSamen, en zorgpraktijken die er alles aan doen om u als deelnemer plezier te laten beleven aan uw wandeling. 

Mocht u zelf overigens de Lochemse Wandel Challenge een warm hart toe willen dragen in de vorm van een (financiële)  ondersteuning, maar bent u nog niet benaderd? Wij komen graag met u in gesprek. U kan contact opnemen met Esther Wissink, telefoon 06-42576367.