Over mij

Sport heeft een grote rol in mijn leven gespeeld. Tennis, tafeltennis, gymnastiek en zwemmen, niets was te gek. 

Helaas moest ik al jong stoppen vanwege ernstige pijn- rugklachten. Om toch lekker bezig te zijn met sporten, volgde ik een opleiding tot  sporttrainer tafeltennis. Eerst verzorgde ik sportlessen voor de jeugd, daarna de volwassenen en nog iets later mensen met een verstandelijk beperking. Al sinds mijn 16e sta ik voor de groep. Plezier beleven aan de sport staat bovenaan.

Ik ben erg enthousiast over tafeltennissen, maar ook conditietrainingen, sportcircuits  en wandeltrainingen deed en doe ik met veel plezier. Zwemmen doe ik graag in mijn vrijetijd. 

Mijn interesse voor gezonde voeding ontstond tijdens mijn werk als begeleider voor mensen met een verstandelijke beperking.  Het koken uit  pakjes en zakjes begon mij tegen te staan. Ik haalde steeds meer plezier uit het koken met verse producten. Ook wilde ik bewoners en cliënten erbij betrekken om smaken te leren kennen. De focus lag op lekker én gezond. Daarna samen eten aan een gezellige tafel, het werkte enorm goed. De bewoners gingen er plezier aan beleven. Nog steeds sta ik graag in de keuken als kok bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Mede doordat ik in  de overgang terecht kwam en onregelmatig werkte  ging ik slechter slapen en werd het steeds lastiger om de dag fit door te komen. Gezonde voeding en beweging was blijkbaar niet voldoende, dat moest anders, maar wat?

Ik verdiepte mij in slaap, stress en in het leren ontspannen. Door een opleiding tot stresscounselor heb ik mij aan kunnen leren hoe ik anders met stress om kan gaan, waardoor ik mij nu overdag fitter voel. 

Achteraf gezien zijn mijn opleidingen in de sport, voeding en stress de basis geweest voor mijn huidige coachingspraktijk. Sinds 2021 sta ik, na het volgen van de opleiding tot Leefstijlcoach, ingeschreven in het register tot BLCN-geregistreerd Leefstijlcoach. 

Met mijn werkervaringen als trainer en coach in sport, voeding en stress, kan ik nu anderen inspireren om samen te werken aan een gezonde leefstijl. Mijn missie om samen met anderen op zoek te gaan naar hun eigen gezonde leefstijl, plezier te laten beleven aan beweging en gezond te eten.