Leefstijlcoaching 

Fijn dat je op mijn website bent gekomen! De eerste stap is gezet: kennis maken met het hoe en wat over een gezonde leefstijl.

 

Een leefstijlcoaching is coach die jouw coacht naar een passende gezonde leefstijl. Een leefstijlcoach heeft hiervoor een Post HBO opleiding gevolgd en is een deskundige op het gebied van voeding, bewegen, slapen en stress. Zodra de licentie behaald is, volgt jaarlijkse bijscholing. Dit om de ontwikkelingen binnen het vakgebied up tot date te houden. Het is tevens een voorwaarde om de registratie bij de beroepsvereniging BLCN te kunnen behouden. 

Zelf sta ik ook in het kwaliteitsregister voor leefstijlcoaches. Hieraan zijn strenge eisen verbonden. 

Een leefstijlcoach werkt met kleine stappen, geen grote sprongen en de focus ligt op de lange termijn. Geen grote stappen, snelle resultaten, maar bewust kiezen voor de lange termijn. 

Een leefstijlcoach ondersteunt daar waar nodig is door het gesprek aan te gaan met jou. Niet aan de hand van "to do" lijstjes, maar door jou te helpen meer inzicht te krijgen in wat gezonde leefgewoontes zijn én (nog belangrijker) hoe jij ze op jouw manier in je leven kan toepassen.