Maak tijd voor een gezonde leefstijl! 

 

Zie het als een apk voor jezelf. Hoe gaat het met mijn gezondheid? Voel ik met fit? Wil ik toch iets afvallen? Waarom gaat het slapen steeds zo slecht? 

In deze gesprekken ga ik met jou samen een plan van aanpak maken om te werken aan een gezonde leefstijl op het gebied van

  • gezond eten,
  • voldoende bewegen,
  • voldoende herstelmomenten en minder stress
  • en gezond slapen. 

De individuele gesprekken vinden plaats op een afgesproken locatie of bij jou thuis. 

Individuele coachingstrajecten zien er als volgt uit

 

Stap 1:                                       kennismaking          

Dit kan telefonisch, maar de voorkeur heeft persoonlijk. Wat is de aanleiding voor de leefstijlcoaching? Wat zou je graag anders willen?  

Ook kan ik je uitleggen wat het verschil is tussen een diëtist of fysiotherapeut en mij als leefstijlcoach. Wat kan je verwachten? Maar vooral ook: wat heb jij nodig en waar heb je behoefte aan om je doel te bereiken. We maken een afspraak voor een persoonlijke ontmoeting op locatie of bij jou thuis. 

 

Stap 2:                                      intake en doelen stellen         

We starten met een leefstijlanalyse.  Dit geeft jouw inzicht in hoe het nu is op het gebied van voeding, beweging, slapen en ontspanning en mate van stress ervaring. 

De volgende vraag is dan: wat zou je het graag anders willen hebben?  Ik help je door dit heel concreet te krijgen. Doorvragen naar jouw motivatie helpt je daarbij. Het doel is niet een tijdelijke oplossing maar een duurzame aanpak. Laten vooral bekijken wat jou motiveert om aan het werk te gaan! 

Als je de deur uitgaat heb je concrete doelen en heb je de eerste concrete acties geformuleerd. 

Waar ga jij aan werken? 

 

Stap 3:                                     aan de slag!             

Je gaat aan de slag, je start met je eerste concrete acties. Je hebt je voorbereid en dan....werkt het? Gaat het zoals je verwacht had of gaat het met veel moeite? 

In de gesprekken met mij maken we inzichtelijk wat je (nog meer) nodig hebt om tot actie te komen en het vol te houden. Wie kan je daarbij helpen als het even tegenzit? Of als de valkuil groter blijkt te zijn dan je gedacht had.  

Vallen en opstaan hoort erbij. Elke stap is er één.

Meestal zijn 3 gesprekken voldoende om een eerste succesvolle start te maken. Je bepaald in overleg met mij welke tijd daartussen zit. 

 

Stap 4:                                    afronding  en hoe nu verder?                                                                                                                                               

Samen kijken we of jouw doel is behaald. Welke veranderingen zijn er al gemaakt? Ook kijken we vooruit en bespreken we wat je nodig hebt om zelfstandig verder te kunnen. Wie of wat helpt jou als ik er niet meer ben?