Wat doet een leefstijlcoach? 

Leefstijlcoaching is sinds 2019 een nieuwe aanwinst in de preventieve gezondheidszorg. Voorheen konden mensen naar een diëtist voor voedingsadviezen en naar een fysiotherapeut als er lichamelijke klachten waren. Daar is nu een specialisme bij gekomen: de leefstijlcoach. 

Een leefstijlcoach is een deskundige coach die het brede spectrum van gezond leven kan begeleiden met als doel om fitter te voelen, af te vallen, of een betere kwaliteit van leven te krijgen. Maar wel op een andere manier: de coacht richt zich vooral op het toepassen in de praktijk, in het dagelijkse leven. 

De leefstijlcoach heeft kennis van gezonde voeding, gezond bewegen, slapen en stress. Hij of zij kan jou begeleiden in het aanleren van een gezond eetpatroon dat duurzaam is. Hij of zij gaat samen op zoek naar hoe je meer kan bewegen als dat wenselijk is, op een manier die bij je past. Daarnaast heeft de leefstijlcoach ook kennis van stress en ontspanning en gezond slapen. Allemaal items die samen belangrijke spelers zijn in het zorgen voor jouw gezonde leefstijl. 

Een leefstijlcoach heeft dus een brede kijk op een gezond leven. 

Wil je meer over mij weten als leefstijlcoach, kijk dan even onder het kopje 'OVER MIJ'